Bij overlijden

Begeleiding van a tot z

Wanneer een dierbare overlijdt, komt er een heleboel op u af. De begrafenis moet geregeld worden. Is er wel of geen uitvaartverzekering? En zijn er wensen waarmee rekening gehouden moeten houden? Al die vragen komen op u af in een periode waarin u stil wilt staan bij rouw en verdriet.

 

In deze periode is het fijn als iemand u bij de hand neemt, meedenkt, wensen en gedachten op een rij zet en de organisatie voor zijn rekening neemt. In de weken na het overlijden van uw dierbare staan wij u bij en hebben wij intensief contact met u. Nadat wij de wensen met u besproken hebben, nemen wij alles voor de begrafenis uit handen.

 

Hieronder vindt u een checklist van de belangrijkste zaken die direct na een overlijden geregeld moeten worden. Ook leest u hier wat wij voor u in dit proces betekenen. Wij staan u graag bij in alle te maken keuzes en de organisatie daarvan.

Wat moet u direct regelen?

Bel direct na het overlijden uw huisarts (bij overlijden in een ziekenhuis of zorgcentrum wordt deze vaak door de verzorging in kennis gesteld).

Bel ons via 0342-492828 (wij zijn 24 uur per dag bereikbaar) ongeacht waar u verzekerd bent. Wij staan dag en nacht voor u klaar.

Wat kunt u alvast klaarleggen en/of opzoeken?

Kleding waarin de overledene opgebaard mag worden.

Het paspoort of identiteitsbewijs van de overledene en eventueel een trouwboekje.

Indien aanwezig: de wilsbeschikking van de overledene.

Wat kunnen wij voor u doen

Wij komen bij u langs om de laatste verzorging van de overledene te doen; eventueel samen met u.

We staan stil bij wat er de komende periode op u afkomt en hoe wij u in deze periode bijstaan.

We bespreken de wensen van de overledene met u. Deze wensen zijn het uitgangspunt voor de organisatie van de begrafenis.

Wij dragen zorg voor de opbaring van de overledene. Dit kan thuis of bij ons in de opbaarruimte.

Later in de week komen we nog eens bij u langs. We verzorgen het rouwdrukwerk, bespreken indien van toepassing de bloemen en nemen de dienst en liturgie met u door.

We verzorgen de aangifte van overlijden in de gemeente van overlijden.

Op de dag van de begrafenis zorgen wij dat alles in goede banen loopt en vervullen wij de rol van ‘ceremoniemeester’.

Enkele weken na de begrafenis komen we bij u langs om te bespreken hoe het gaat en wat wij voor u kunnen betekenen. Zo kunnen wij helpen om een dankbetuiging of dankadvertentie te plaatsen en indien gewenst op een later tijdstip om een grafmonument uit te kiezen.

Kosten

De kosten van een begrafenis bestaat globaal uit drie onderdelen:

1. Kosten van de begrafenisondernemer

Hieronder valt de vergoeding voor het regelen en uitvoeren van de begrafenis, de laatste verzorging en de opbaring.

2. Kosten van de begraafplaats

Hieronder vallen grafrechten en het openen en sluiten van het graf

3. Kosten van uw persoonlijke wensen

Hierbij kunt u denken aan: grafkist, drukwerk, advertentie, catering, locatie, multimedia ondersteuning, rouwauto/volgauto(s) en bloemen

Aangezien elke begrafenis uniek is en zijn eigen invulling heeft komen we graag bij u langs voor een geheel vrijblijvende voorbespreking. Tijdens dit gesprek kunnen we de mogelijkheden van een begrafenis bespreken en uw wensen uitwerken. Nadien kunnen we u een schatting geven van de bijbehorende kosten.

Verzekering

Wij helpen u ongeacht waar en of u verzekerd bent. De uitvaartverzekeraars zoals bijvoorbeeld Monuta, Yarden en Dela zullen u hun diensten willen aanbieden. Het staat u echter vrij om zelf de keuze te maken voor een begrafenisondernemer aan wie u de laatste zorg van uw dierbare en het regelen van de begrafenis toevertrouwd.

Wij regelen de verdere afhandeling met de betreffende uitvaartverzekeraar en zorgen ervoor dat het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd.